vrijdag 7 februari 2014

week 4

Een goedenavond allemaal,

Om maar te beginnen met goed nieuws, de Afrikaantjes van vorige week zijn geüpload. Dus nog even terugbladeren naar het vorige bericht.

Aan het einde van dit bericht heb ik er nog een paar, eigenlijk kun je ze hier ook in overvloed kopen. Ieder "tuincentrum" heeft ze staan.

Vandeweek was het weer een enerverende week op het werk. De opdrachtgever heeft besloten tot weer een wijziging. Dit keer waren mijn "elevated stations" (verhoogd gelegen stations) aan de beurt. Omdat onze opdrachtgever wil dat alle elevated stations in Riyadh er straks conceptueel hetzelfde eruit zien, geldt deze wijziging ook voor de andere aannemers die hier aan de slag zijn. Waar komt dat dan in grote lijnen op neer? De grootste wijziging betreft de overkapping. Doordat de stations wat groter moeten worden dan oorspronkelijk gedacht, moet de overkapping mee vergroten. Doe je dat niet dan krijg je zeg maar een dame met een naar verhouding heel klein hoedje. En aangezien klein, maar fijn, hier niet bestaat, wordt het kleine hoedje vergroot naar iets met een sombrero-achtig formaat. Aan ons de taak om er voor te zorgen dat de constructie het allemaal kan dragen. Daarnaast moeten alle ingangen overkapt worden en voorzien worden van airconditioning. Dit geldt dan ook weer voor de voetgangersbrug die in het station wordt ingebouwd om de straat veilig te kunnen passeren. We gaan er wat moois van maken, ik zal proberen er volgende week een plaatje van te laten zien.
Op het werk wordt het intussen alsmaar drukker. Steeds meer mensen verschijnen ten tonele. Vorige week nog worden er ineens twee nieuwe Koreanen voorgesteld die ook nog eens sterk op elkaar lijken en ook nog op degene die hen komt voorstellen. Ik kreeg een Gremlins gedachte. Je gooit er eentje in het water en er komen er twee terug. Nieuwe Gizmo's. Een collega van mij heeft eens tussen neus en lippen tegen een Koreaan gezegd dat het weleens moeilijk is ze uit elkaar te houden. Verrassend antwoord van de Koreaan: "Dat vind ik ook".

Vanmiddag zijn we de hoogste toren van Riyadh op geweest, de Kingdom Tower. De toren doet een beetje, nou ja een beetje, denken aan de toren van Lord Sauron uit Lord of the Rings. We zijn zeg maar in het oog geweest, bestaande uit een smalle skybridge tussen de twee toppen van de toren. 300 m hoogte en je hebt een prachtig uitzicht op de stad. Foto's maken mag niet, maar je moet eens raden wat daar boven het meeste gedaan wordt. De ramen van de skybridge staan schuin naar buiten en wat gebeurt er dus? Ja hoor, er zijn er altijd een paar die dan over het hek klimmen en op het glas gaan liggen...boven de afgrond. Geen idee of het veiligheidsglas is....zij trouwens ook niet.

Tot volgende week, groetjes.

Kingdom Tower, 300 m hoog.
Vriendjes op de voorgrond.
 
Zicht naar het zuiden, met de Faisaliah Tower
(ook een kleintje)

Panoramafoto over de skybridge.

Zicht naar het noorden,
met King Abdullah Financial District in de verte in aanbouw.



3 opmerkingen:

  1. Hoi Bas,

    Altijd leuk om jouw verslag vanuit het verre oosten te lezen. Volg je de OS nog een beetje? Wat zijn we goed, he en nog vele medailles in het verschiet( hoop ik).
    Erg leuk om je live aanwezig te zien op Ma's verjaardag! Wel lachen hoor! Ma, ze stond met een microfoon in haar hand antwoord te geven aan jou! Volgens ons heeft ze het feest van haar leven gehad. Bart kan werkelijk goed pianospelen! Hij heeft weinig nodig om de melodie op te pikken. En samen met Eric maken ze er een leuke opvoering van. Wat hebben we genoten.
    Lieve groeten,
    Marian en Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Marian,

    Ik vond het ook leuk om even aanwezig te kunnen zijn. Was nog net op tijd, we waren even (3 kwartier enkele reis, plus prayer time) naar Ikea geweest, de Zweedse balletjes waren uitgelopen. Bart speelt inderdaad heel leuk, Thijs en Joost trouwens ook op hun discipline. Ik kijk erg uit naar het optreden van Bart op 26-02 als Axl Rose, tezamen met zijn zelf samengestelde band. Ik ga lekker trots zitten wezen op onze zonen.

    groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He Bas,

    Wat heerlijk weer om je verslag te lezen. Alhoewel ik eerlijk moet zeggen dat de hoedjes informatie me niet echt bij blijft en ik werkelijk geen bal snap wat jij nou leuk vind aan die afrikaantje...maar ja haha :)
    Succes met alles daar en tot snel!

    BeantwoordenVerwijderen