zondag 18 mei 2014

4-3 divers

Om maar met een weekje geleden te beginnen, eventjes terugkijken naar het songfestival. Bij onze ontwerpende partij loopt een Engelse collega rond, beetje postuur Obelix, rossig, met baard. Komt ie op zondagochtend binnen uit Dubai, baard eraf. De eerste speculaties doen de ronde. Weddenschap verloren, United geen kampioen? Mrs. Lake vond het teveel kriebelen? Uiteindelijk hebben we maar besloten hem te vragen of ie even een liedje wilde zingen....maar ehhh, ook daar geen associatie. Wel hilariteit alom.
De afgelopen weken hebben zich een beetje gekenmerkt door overgangsweer. De ene dag stralend weer, diezelfde dag gevolgd door een plots opstekende wind, gele luchten en een pak zand erbij. De dag erop weer stralend weer met 's avonds een onweersbui. Een paar dagen later 's avonds tijdens het eten ineens een hele donkere wolk en hups weer een lading zand over je heen. Een paar dagen later vanuit mijn flat 's ochtends nog geen 200 m zicht, zand en stof. De hoeveelheden water die gevallen zijn zijn niet echt vermeldingswaardig, alleen het heeft geregend! Inmiddels is de regentijd voorbij en gaan de temperaturen oplopen. Als ik de voorspellingen moet geloven komt het deze week nog boven de 40 graden (gevoelstemperatuur 38 graden) en dat blijft dan voorlopig zo. 's Nachts gaat het naar 30 graden. Jippie.
Tot dusver was het goed toeven op onze vrije dag bij het zwembad. Ik heb even een sfeerplaatje toegevoegd hoe we ons daar vermaken, het oranje badlaken is de mijne, voorbereid op de WK. Vanuit het zwembad waren de laatste weken ook prachtige wolkenpartijen te zien. Tsja, dan ga je voor de bijl als cloud lover. Het grappige is dat nu ook andere mensen enthousiast worden van wolken. Wat opvalt aan ons gedrag bij het zwembad is dat we 's ochtends arriveren om dan pas richting einde van de middag te vertrekken, terwijl anderen slechts een uurtje of twee uurtjes aanwezig zijn. Die laatste categorie komt uit landen waar bijna altijd de zon schijnt en je je nooit druk hoeft te maken over het weer, terwijl wij er ongemerkt vanuitgaan dat een lekkere warme dag weleens de laatste van het seizoen kan zijn en je tot volgend jaar moet wachten voor de volgende. Dus zo lang mogelijk profiteren.
De compound heeft overigens 2 zwembaden, het bad van de foto en het bad van de sfeerplaatjes uit het begin. Dat laatste bad is de laatste tijd geregeld dicht geweest omdat de palmbomen dreigden om te vallen (eentje is ook daadwerkelijk gekapseisd). Wat blijkt, het bad is verdiept aangelegd waardoor ook de palmen verdiept staan. Nu staan ze met de wortels in het grondwater en rotten ze weg. Kun je nagaan, in een land met een gigantisch neerslagtekort, rotten de bomen weg door te veel water. Wat gaan ze er nu aan doen? Je raadt het al, er wordt een drainagesysteem aangelegd om het overtollige water weg te pompen. En hoogstwaarschijnlijk wordt dat water geloosd op het riool. De wereld op z'n kop.
Op de compound worden overigens al weer de eerste reparatiewerkzaamheden uitgevoerd, zie foto. Ze hebben tijdens een inspectie zichtbare en onzichtbare scheuren ontdekt, waarbij de compoundbeheerder de aannemer aansprakelijk heeft gesteld. Gevolg? Alles wordt opengehakt, dichtgesmeerd, geschuurd en opnieuw gesausd. Ik moet zeggen, het wordt keurig gerepareerd, je ziet niet waar ze bezig zijn geweest, zelfs de scheuren zijn weg. De noodzakelijke reparatie is trouwens wel een teken hoe hier gewerkt wordt. Alles wordt heel strak en keurig opgeleverd, maar je moet niet komen na een jaar of nog een paar jaren later. We hebben in de stad wat voorbeelden gezien van parkeergarages die pas gereed waren en die er nu al uit zien alsof ze al 30 jaren meegaan. Hetzelfde verhaal hoor ik van het vliegveld. Een 20 jaar oude terminal die er nu al uit ziet alsof ie er al 50 jaar staat. Ik hoop dat de metrolijn er over 10 jaar anders uitziet.

Tot volgende week, ik ga donderdag en vrijdag weer even naar Dubai. Ik weet nu op welk strand ik moet zijn.

Temperaturen van de afgelopen weken (weer bijna vergeten), van 27-04 t/m 18-05:
40-39-37-38-37-39-37-34-35-37-39-39-36-37-38-38-38-34-35-37-37-38. De dagen met 34 graden voelden koel aan. Pffff.

Zandstorm 1, overdag

Zandstorm 2, 's ochtends vroeg

Zandstorm 3, op vrije vrijdag.

Zandstorm 4 in de avond.
En zo waren er nog een paar.
 
Seconde 32!
 
Huizen in de lappenmand.
 
Struktonners druk aan het werk.
 
Trechterwolk.
 
Lijkt wel een beetje op mijn stationsoverkapping.
 
 
Altocumulus Lenticularis, een van mijn favorieten.

 


 





2 opmerkingen: