vrijdag 15 november 2013

Week 3

Hallo allemaal,

Daar is ie weer, met het nieuws van deze keer.
Belangrijk nieuws, want er wordt voor de komende week hier regen aangekondigd. Zelfs zoveel dat ze er nu al een soort weeralarm voor hebben doen uitgaan. Mensen in de laag gelegen gebieden moeten vooral oppassen. Voor het verkeer is de regen ellende. Waar het in Nederland weleens glad kan zijn als het lang niet geregend heeft, geldt dat hier helemaal. En ze hebben geen straatkolken waar het water in kan. Dus inderdaad van hoog naar laag. Wel fijn dat alles even een douche gaat krijgen. Ik ben benieuwd, het gaat beginnen in de nacht van zaterdag op zondag en kan een week aanhouden. Ik heb overigens geen plu meegenomen en geen regenkleding, dus dat wordt lachen. Opmerking van Joost: "Dan koop je er toch eentje". Maar hier in de woestijn.....

Aanstaande donderdag ga ik een dagje naar Dubai. Dat moet, omdat we nog geen werkvergunnig hebben. Geen werkvergunning is geen permanent visum en dan moet je eens per 30 dagen even het land uit. Voor ons is dat even een tripje naar de "westerse" wereld. Ik probeerde nog een kaartje te bemachtigen voor de Burj Khalifa ('s werelds hoogste toren voor dit moment), maar helaas...al uitverkocht. Volgende keer beter. Voor 25 Euri enkele honderden meters boven de grond lijkt me wel wat.

Bijgaand nog wat sfeerplaatjes van het verblijf hier.

Tot volgende week.

groetjes Bas.

Haloween diner op de compound.
Op straat met life muziek (gelukkig niet te horen op de foto).
Gezellig met een paar collega's (linksvoor).

Op stap met team Riyadh.
Donderdagavond = weekend = stapavond.
Let even op de overvolle borden!!
Verre van Nouvelle Cuisine.
Gordijnen dicht tijdens prayertime.
 

Zonsopkomst.
Mooie wolkjes erbij.
Ochtendrood, weer geen water in de sloot (welke sloot?)

King Abdullah Financial District in aanbouw.
Een onwaarschijnlijk groot complex.
Alle torens worden tegelijkertijd gebouwd.

Dat krijg je als je je I-phone in de zon hebt laten liggen.

3 opmerkingen:

  1. Ha Bas, leuk om je belevenissen te lezen en om op de foto's te zien waar je zit! Wel een heel andere wereld waar je in zit. Blijft dat zo, met zoveel collega's in een werkruimte? Kan je het af en toe ook even ontvluchten of werk je m.n. op kantoor? Nog lekker gezwommen vandaag, wat een zwembad.....!!!!! Hier begint het weekend net, bij jou is het alweer afgelopen. Werkse weer en hopelijk kan je nog ergens een paraplu vinden!
    Lieve groetjes uit IJsselstein ook van Daphne, Mark en Arco
    Hettie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Hettie,

    Dank voor je bericht.
    Het zwemmen is even voorbij, het is te koud geworden. Gisterenavond zijn we zowat weggespoeld en vandaag nog maar net 20 graden. Gelukkig is alles weer droog, want er was enige lekkage (de kozijnen zijn niet waterkerend). Ik ga straks wat filmpjes van gisterenavond online zetten. Je gelooft het of niet, maar ik zit hier 'thuis' voor het eerst in mijn vrije tijd met een lange broek aan.
    Het kantoor gaat niet veranderen, maar ook dat went. Het wordt wel beter, want straks heeft iedereen tenminste een bureau en een stoel.

    groetjes van Bas, uiteraard ook aan Arco, Daphne en Mark.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi Bas,

    Heel leuk om je verhalen te lezen! Het is een uur of vijf vliegen maar een compleet andere wereld bij jou. Good luck!

    groet,
    Michiel

    BeantwoordenVerwijderen