zaterdag 23 november 2013

week 4

Het was weer een enerverende week. Schreef ik er vorige week over dat het zou gaan regenen...nou dat klopt. Het heeft geregend en niet zo'n klein beetje ook. Voor Nederlandse begrippen viel het op zich allemaal wel mee, maar als er hier op een avond zo'n 25 mm valt, dan is dat heel bijzonder. Geen straatkolken betekent dat het water bovengronds zijn weg zoekt en dat dus de laaggelegen delen van de stad onderlopen.

Drijfzand
Gevolg (zie ook Riyadhtips op Facebook): 15 mensen verdronken (!), onderdoorgangen ondergelopen, honderden auto's in de poeier, scholen een hele week dicht, winkels onder de bagger, vrachtwagens weggezakt in drijfzand en een paar Nederlanders die reageren alsof de eerste sneeuw gevallen is (video).

Wateroverlast
Tsja, we waren in het restaurantje op de compound toen het begon te hozen en we moesten toch naar huis. En met de filosofie dat je maar een keer nat wordt, maakt het allemaal niet zoveel meer uit. Een nat pak dus en een hoop lol. In de loop van de avond bleek bij ons allemaal dat de kozijnen niet waterkerend zijn en ook dat bij deze en gene het dak lekt of een ventilatiekanaal een nevenfunctie als waterafvoer heeft. Dus ook wateroverlast binnen.
Goed, inmiddels is alles al lang weer droog, de regen verdreven en de zon weergekeerd. De warmte is nu eventjes ook weg, het is nog maar 20 graden. Na het weekend wordt het weer 25 graden, heel vervelend :-).

Voice of Riyadh

Afgelopen donderdag ben ik een dagje naar Dubai geweest. Eens per 30 dagen moeten we even het land uit zolang we geen Icama (werkvergunning) hebben. Is nou eenmaal wet en dat betekent voor ons een uitstapje naar Dubai. Een dagje Dubai betekent een netto verblijf van ongeveer 3 uren daar, de rest van de tijd gaat verloren aan heel veel wachten (op vliegveld, vliegen (2x2 uren), douane, reizen naar het centrum en weer terug). Die 3 uren heb ik besteed aan een bezoekje aan de Dubai Mall. Jawel dames, Bas heeft gewinkeld, in lange broek deze keer (was niet nodig trouwens). Een bijzonder geheel, die Mall. Alle, maar dan ook alle beroemde wereldmerken parfum, kleding en schoenen zijn vertegenwoordigd en dan ook nog eens talloze juweliers en eetgelegenheden. 3 etages vol, kilometers gelopen en je blijft je ogen uitkijken. Bijgaand wat sfeerimpressies, want aan aankleding heeft het niet ontbroken. Het is echt af, op niets is bezuinigd. Alhoewel, ik heb toch een tijd gezocht naar de uitgang naar de metro. Blijkt die min of meer ook als winkel vormgegeven.

Naast de Dubai Mall staat 's werelds hoogste toren van dit moment, de Burj Khalifa, 890 m hoog. Een uitermate ranke toren, welhaast een naald. Helaas kon ik er niet in, ik was te laat met reserveren. Volgende keer dan maar. Op zich was het weer donderdag ook niet al te best in Dubai, dus ik zou sowieso niet veel gezien hebben. Het grappige is dat de toren helemaal niet zo hoog lijkt, omdat in de directe omgeving er ook allemaal gebouwen staan van zo'n 300 m hoog, ook geen kleintjes.
Wat verder opvalt na 4 weken Riyadh is dat men er zich prima gedraagt in het verkeer en iedereen gekleed gaat zo hij of zij wil. Je komt dus de abbaya tegen naast de minirok en de thobe naast de korte broek.
Op de terugreis in het vliegtuig kwam ik tot de ontdekking dat ik maar een ding vergeten ben te doen in Dubai....het drinken van een pilsje. Voor straf zit ik nu weer 30 dagen zonder.

 Tot volgende week.
 
 
 
 
 
Burj Khalifa
 
 Dubai Metro
 
Dubai Mall - Waterfall
 
Dubai Mall - Butterfly
 


4 opmerkingen:

  1. hahaha...singing in the rain en ff winkelen in Dubai...wat een ervaring is dit Bas!

    heerlijk om alles te lezen en om je zo te kunnen volgen :)

    en tip voor je volgende Dubai trip: boek een overnachting in het Burj al Arab...best een aardig hote; ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Ivonne,

    Ik heb hem gezien.
    Maar daar mag je zelfs in je jeans niet naar binnen, dress code.
    De koninklijke suite te huur voor ca. €45.000 per nacht.
    Zal even met mijn directeur overleggen.

    groetjes Bas.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hoi bas, even een probeersel. het versturen verloopt moeizaam, nl.
      gr. marian

      Verwijderen
    2. Hoi Marian,

      Probeersel gelukt hoor, bericht prima te lezen.

      groetjes Bas.

      Verwijderen